Taliansky temperament v slovenskej kuchyni
Taliani sú preslávení práve svojou láskou k jedlu. Obed, teda hlavný chod, je pre nich priam obradným pokrmom. Avšak temperament im nekoluje len v žilách. Cítiť ho môžeme aj v jedle. Zdanlivo vidiecke jedlá vedia premeniť na svetoznámy pokrm s rafinovanou nápaditosťou a zvláštnou chuťou a vôňou.
Allivori – Garanzia di Qualita
Taliansky pôvod, vysoká kvalita, výborná chuť a priaznivá cena. To je to, na čom nám v spoločnosti Bidfood záleží pri výbere tých správnych talianskych surovín pre vás. Náš taliansky sortiment je pomerne široký a dokážeme ulahodiť chutiam každého. Produkty nájdete nielen priamo u nás na sklade, ale dokážeme ich pre vás pravidelne objednávať. Vždy tak dostanete 100% čerstvý tovar. S kvalitnými talianskymi surovinami od nás prinesiete svojim hosťom Taliansko priamo na tanieri.
Cestovinový raj
Keď sa povie Taliansko, asi každému ihneď napadnú cestoviny. Taliani údajne poznajú až 400 druhov cestovín. A na každý z nich majú nespočetné množstvo omáčok. Práve tie z nich robia tú pravú taliansku pochúťku. Taliani sa radi hrajú s chuťami, menia koreniny či iné suroviny, pričom zásadou stále zostáva jednoduchosť. Pripravte aj vy svojim zákazníkom chuť Talianska vďaka širokej ponuke cestovín od spoločnosti Bidfood. Suché, chladené či mrazené, farebné, vaječné alebo plnené, špagety, rezance, linguine či ňoky. Náš sortiment vám dáva možnosť zostaviť kompletný taliansky jedálny lístok.
Tradičné lasagne
Cestovinové pláty naplnené mäsovou zmesou, poliate bešamelom a zapečené so syrom. Tak jednoduché, a pritom tak delikátne. Treba uznať, že Taliani sú majstrami v kuchyni. Tajomstvo aj tak tkvie v surovinách, ktoré používajú. V našej ponuke nájdete suché, chladené a aj mrazené pláty na prípravu lasagní. Nebojte sa však skúšať nové kombinácie. Využite zeleninu, koreniny, zmeňte omáčku a pridajte temperament. Vaši hostia ani nespoznajú, že sú na Slovensku.
Lasagne Agnesi
Pizza Italiana
Aké by to bolo talianske menu, keby v ňom chýbala pizza? Taliani sa ňou pýšia, veď jej názov sa neprekladá v žiadnom jazyku. Ale pozor! Žiaden kečup! Preto máme v ponuke zaradené talianske rajčiny, ktoré pizzi dodajú tú správnu chuť. Vybrať si môžete aj z viacerých druhov rajčín spracovaných na mnoho spôsobov, vďaka čomu môžete experimentovať s chuťami. Veď pizza je jedno z najkreatívnejších jedál. Na prípravu tenkého pizzového cesta nepotrebujete len ten správny recept, ale aj múku. V našej ponuke máte na výber z niekoľkých druhov originálnych múk výhradne z pšenice z talianskych polí.
Rizoto všetkých chutí
Pravé talianske rizoto sa varí zo špeciálnej ryže, najčastejšie druh arborio a carnaroli. Oba nájdete v našej ponuke. Dbajte na to, aby rizoto bolo kašovité, avšak nie rozvarené, podlievajte ho vínom a hovädzím vývarom, nesmie chýbať ani maslo a parmezán. Tak dosiahnete pravú chuť Talianska. A ďalej sa už fantázii medze nekladú. Pridajte zeleninu, mäso či bylinky, ako napríklad šafran, alebo ho podlejte smotanou a dosiahnete lahodné a krémové rizoto.
Prosciutto
Špecialitou Talianov je príprava rôznych sušených šuniek. Pravé a tradičné prosciutto pripravujú výhradne z bravčového mäsa a mäsa z diviakov. Ide o surové mäso – prosciutto crudo, ktorého zrenie niekedy trvá aj 12 – 14 mesiacov. V našej ponuke nájdete aj jednu z najznámejších a najlepších sušených šuniek na svete – Prosciutto di Parma. Okrem nej si môžete vybrať z rôznych ďalších druhov. Je len na vás, ako budete prosciutto servírovať. Môžete ním obložiť pizzu, podávať ho ako predjedlo so sladkým žltým melónom a kvapkou balzamického octu, alebo z neho pripraviť tradičný pokrm salata Caprese v kombinácii s mozzrarelou, rajčinami a bazalkou.
Prosciutto di Parma
Syr – základ každého jedla
Ak ste niekedy ochutnali pravé talianske jedlo, určite ste si všimli, že v ňom nesmie chýbať syr. Najznámejšími a v našich končinách aj najobľúbenejšími sú jednoznačne mozzarella a parmezán. Aj napriek tomu, že v súčasnosti sa mozzarella vyrába z dostupnejšieho kravského mlieka, Taliani si potrpia na najlahodnejšiu Mozzarella di Bufala Campana. Tá sa vyrába z mlieka byvolích kráv v Kampánii. Opakom mozzarelly je parmezán, pretože ide o veľmi tvrdý syr typu „grana“. Názov pravého parmezánu „Parmiggiano Reggiano“ môže niesť len syr vyrobený v okolí mesta Parma. Doprajte svojim zákazníkom tú pravú a originálnu chuť Talianska. Oba syry totiž nájdete v našom talianskom portfóliu.
Talianska lahôdka
Aj Taliani vedia „maškrtiť“. Tiramisu je skvost, na ktorom si pochutíme aj u nás. A pritom ide len o spojenie piškót, kávy a mascarpone. Ani pri tomto dezerte sa nemusíte báť kombinovať rôzne chute. Môžete pridať napríklad ovocie a dezertu tak dodáte nový rozmer. V našom talianskom sortimente nájdete všetky ingrediencie potrebné na prípravu tejto delikatesy. Stačí už len trošku talianskej odvahy na experimentovanie.
Mascarpone Brimi