Talianske syry
Parmiggiano Reggiano
Pôvod: Taliansko/Emila Romagna
Zrenie: min. 12 mesiacov
Popis: Kráľ talianskych syrov, veľmi tvrdý, vyzretý. Vyznačuje sa nezameniteľnou plnou a šťavnatou chuťou. Má krehkú zrnitú štruktúru. Chrumká pod zubami.
Exkluzívna surovina pre tých najnáročnejších.
Gorgonzola Dolce – mäkký syr
Pôvod: Taliansko/Lombardia
Zrenie: min. 2 mesiace
Popis: prírodný – plnotučný, mäkký syr s modrozelenou ušľachtilou plesňou, typicky krémovou a vláčnou štruktúrou, výraznou chuťou a vôňou.
Použitie: do teplej kuchyne, na zapekanie a do omáčok
Mix tvrdých talianskych syrov
Zrenie: min. 9 mesiacov
Popis: prírodný – mix tvrdých syrov v praktickom 1 kg balení, v nastrúhanej forme. Tuk v sušine min. 35 %, obsah sušiny min. 60%.
Použitie: na všestranné použitie v talianskej kuchyni, do omáčok, na cestoviny a zapekanie.
Gran Biraghi – syr typu Grana 1/8
Pôvod: Taliansko/Cuneo
Zrenie: min. 9 mesiacov
Popis: prírodný – extra tvrdý polotučný syr typu Grana. Jemná korenistá chuť, výrazná vôňa s jemne solaným nádychom. Tuk v sušine min. 32%, obsah sušiny min. 65%.
Použitie: alternatíva Gran Padano, do talianskej kuchyne, na cestoviny a strúhanie.
Ricotta fresca biraghi
Pôvod: Taliansko/Cuneo
Popis: srvátková syr talianskeho pôvodu, známy jeho jemne sladkou a smotanovou chuťou, praktické veľké balenie. Obsah tuku: min. 13%.
Použitie: do teplej aj studenej kuchyne, na prípravu dezertov, zväčšenie objemu, zahustenie omáčok rôznych druhov.