Pečieme s chuťou aj s rozumom
Efektívny postup pečenia pečiva
1. Rozmrazovať
Dodržiavať doporučenú dobu rozmrazovania pred pečením, ako je uvedené v katalógu Pečivo a dezerty pri každej položke. Vkladanie zmrazeného alebo veľmi studeného pečiva zbytočne ochladzuje pec a predlžuje čas pečenia.
2. Viac várok po sebe
Ráno piecť minimálne dve várky hneď po sebe. Ušetrí sa tým energia potrebná k predhrievaniu pece na pečenie ďalšej várky.
3. Plná pec
Piecť plnú pec (4 plechy), prípadne zníženú náplň (3 plechy). Čím viac kusov sa pečie naraz, tým sa znižujú náklady na upečenie jedného kusu. Pokiaľ sa zdá pečivo pri plnej peci (4 plechy) neupečené, kontaktujte svojho Bidfood pekára, ktorý program upraví.
4. Najskôr bežné, potom jemné
Najskôr pečte bežné pečivo - kaiserky, bagety. Potom jemné pečivo, ktoré sa pečie dlhšie pri nižšej teplote - croissanty, slimáky, záviny.
5. Nepúšťať teplo z pece
Po nahriatí vložiť do pece plechy s pečivom čo najrýchlejšie, aby neuniklo kumulované teplo von. Počas pečenia neotvárať pec. Po upečení a vytiahnutí plechov s pečivom pec rýchlo zavrieť a spustiť ďalší program.
Príklady pečenia a nákladov
Pekári z tímu Bagetier, ktorí technologicky podporujú zákazníkov Bidfood z rady predajní a hotelov, merali spotrebu s pecou Unox Arianna. Náklady na pečenie v plnej peci vychádzajú na kus stále priaznivo.
Napriek tomu, že je pečenie jemného pečiva časovo náročnejšie, náklady na kus sa nezvýšia o toľko pri využití nahriatej pece po predchádzajúcej várke.
Ranné pečenie
- nahriatie pece cca 6 minút
- kaiserky a ďalšie bežné pečivo (4 plechy, 48 kusov) cca 9 minút
- croissanty a ďalšie jemné pečivo (4 plechy, 36 kusov) cca 17 minút
celkový čas zapnutia pece 32 minút a spotreba 1,5 kWh na 84 kusov pečiva.
Poobedné pečenie
- nahriatie pece cca 6 minút
- kaiserky a ďalšie bežné pečivo (4 plechy, 48 kusov) cca 9 minút
celkový čas zapnutia pece 15 minút a spotreba 0,7 kWh na 48 kusov pečiva.
Ranné + poobedné pečenie
celkový čas zapnutia pece 47 minút za deň a spotreba 2,2 kWh na 132 kusov pečiva.
Aktuálny sortiment nájdete na e-shope mojBidfood.sk v kategórii:
S otázkami ohľadom Vašej pekárne sa s dôverou obráťte na svojho obchodného zástupcu, zákaznícke centrum alebo našich pekárov - špecialistov:
- Západ - Peter Bilčík: +421 905 764 509
- Stred - Tibor Štefanatný: +421 907 161 363
- Východ - Peter Konôpka: +421 915 656 982
e-mail: pekar@bidfood.sk