Otvorenie Gastroštúdia Bidfood v Prešove
Spoločnosť Bidfood Slovakia s.r.o. je lídrom na trhu gastronómie na Slovenskom trhu. Naším cieľom je okrem neustáleho zvyšovania kvality našich výrobkov a poskytovaných služieb zlepšiť a podporiť zvyšujúcu sa gastronomickú úroveň na Slovensku. To je dôvod, prečo sme pre Vás otvorili nové moderné Gastroštúdio Bidfood v Prešove.
Gastroštúdio je zamerané na prezentácie moderných trendov v kuchyni, kuchárskeho a kulinárskeho umenia, semináre a školenia. Vedie ho náš šéfkuchár Jozef Hromják, člen národného tímu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, ktorý sa pripravuje na Svetový kulinársky pohár EXPOGAST Luxemburg 2014. Je víťazom Danubia Gastro Cup-u a Horeca varí s profesionálmi. Reprezentoval Košice ako Európske hlavné mesto kultúry 2013 počas Týždňa slovenskej kultúry vo francúzskom Marseille ako jediný šéfkuchár z metropoly východu.
Otvorenie gastroštúdia sa nieslo v duchu neformálneho banketu. Jedlá studenej kuchyne a dezerty sa podávali na spôsob obložených stolov. Finalizáciu jedál teplej kuchyne sme uskutočňovali pred zrakmi hostí, takpovediac na minútku, formou aktívnej komunikácie a prezentácie. Podávali sme napríklad: Lahodnú hydinovú paštétu ochutenú brusnicami či medom, Zemiakové lokše plnené pečenými kačacími prsiami, Pstruha dúhového vareného metódou Sous vide, Šalát z morských rias, Na víne dusený CHUCK ROLL so zeleninou podávaný s bryndzovým pirohom a kyslou smotanou CREME FRISCHLI, ktorá príjemne dopĺňala chuť hovädzieho tuku.
Nechajte sa inšpirovať receptom Chuck roll na červenom víne, ktorý pripravil Jozef Hromják. Recept a kalkuláciu nájdete na stránke mojBidfood.sk