Mango dozreté v Peru na strome v každom obchode
Čerstvé alebo zmrazené?
Mango predávané ako čerstvé sa oberá úplne nezrelé. Mesiac pláva v kontajneri z Južnej Ameriky, v obchodoch je tvrdé a doma pomaly dozrieva. Tomu zodpovedá aj jeho chuť.
Mango Nowaco Premium dozrelo v Peru na strome. Šťavnaté plody boli obraté v momente najlepšej zrelosti, kedy obsahujú najviac cukru, vitamínov a minerálov a sú ihneď šokovo zmrazené. Preto je chuť rozmrazeného manga omnoho výraznejšia a plnšia než pri čerstvých plodoch.
Zmrazené mango si uchováva svoju kvalitu bezo zmeny celé dva roky – kedykoľvek bude chutiť rovnako dobre. Zo zmrazeného ovocia a zeleniny nevznikajú straty spôsobené čistením, lúpaním alebo kazením.
Rozmrazovanie a využitie manga
Po testovaní máng rôznych odrôd zvíťazila s najlepšou chuťou, konzistenciou i vzhľadom odroda Kent. Mango možno rozmrazovať 30 až 60 minút pri izbovej teplote alebo cca 8 hodín v chladničke.
Rozmrazené mango môžete konzumovať ako čerstvé. Na rozdiel od iného zmrazeného ovocia púšťa len minimum vody.
Vynikajúce je v ovocných šalátoch, smoothie, zmrzlinových pohároch alebo ako súčasť koláčov a tôrt. Mango sa po tepelnej úprave hodí taktiež ako príloha k bielemu alebo rybiemu mäsu.
Mango odrody Kent oberané v Peru je k dispozícii na mojBidfood.sk:
- 400106 Mango Nowaco Premium 15 x 200 g
Vo veľkoobalení je mango odrody Kaew vypestované vo Vietname:
- 405047 Mango kocky Nowaco 1 x 2,5 kg
Tip: Zelené smoothie
Príprava populárneho zdravého drinku je veľmi jednoduchá, časovo nenáročná a cena výsledného smoothie veľmi nízka. Z ingrediencií získate nápoj bohatý na vlákninu, vitamíny a minerálne látky:
- 120 g špenát
- 160 g brokolica
- 120 g mango
- 0,5 l jablkový džús
Rozmixovaním sa zmes našľahá a vznikne cca 1 liter smoothie. Namiesto džúsu možno použiť taktiež mlieko alebo jogurt.