Losos atlantický
kardiovaskulárnych chorôb a obsah cholesterolu.
Losos atlantický sa v Nórsku začal úspešne farmovať
v 70. rokoch 20. storočia a veľmi rýchlo sa stal najcennejšou farmovanou rybou na svete. Nórsko – ako najväčší distribútor farmovaných lososov – je vďaka svojmu unikátnemu pobrežiu s celkovou rozlohou 83 000 km s chladnými a čistými fjordami ideálnym prostredím pre rybie farmy. Väčšina veľkých nórskych dodávateľov je súčasne aj vlastníkom fariem a má tak celý chovný proces lososa pod kontrolou od vyliahnutia až po dospelú rybu trhovej veľkosti.
Nórsky losos na Váš stôl
Čerstvé lososy dováža Bidfood priamo z Nórska niekoľkokrát za týždeň. Vďaka tomu si môžu zákazníci celé ryby, filety či steaky objednávať po celý rok s dodaním na druhý deň a so zárukou minimálne 5 dní.
Zdravý obed z farmy
Losos je veľmi chutný i zdravý. Patrí medzi ryby s najvyšším obsahom omega-3 nenasýtených mastných kyselín (1 až 4 g v 100 g) a zároveň medzi ryby s najnižším obsahom ortuti. Omega-3 NMK znižujú riziko vzniku kardiovaskulárnych chorôb a znižujú obsah cholesterolu v krvi. Mäso lososa je veľmi bohaté na vitamín A, pôsobí blahodarne na zrak i proti vzniku rakoviny. Losos taktiež obsahuje vitamíny D, E a množstvo minerálnych látok. Mäso z lososa sa musí upravovať šetrne a veľmi krátko, aby nebolo vysušené.
Prelistujte si náš katalóg: Katalóg RYBY A MORSKÉ ŠPECIALITY
Bidfood patrí k najväčším a najstabilnejším dovozcom, spracovateľom a predajcom rýb na Slovensku. Chladené aj mrazené ryby v požadovaných špecifikáciách distribuuje priamo k zákazníkom po celom Slovensku.
Čerstvé ryby sa nakupujú priamo od výrobcov či na rybích aukciách podľa objednávok zákazníkov. Po vylovení z mora sú ryby ihneď spracované a letecky alebo kamiónmi dopravované priamo do Bidfood v Kralupoch nad Vltavou ku kontrole a príprave na expedíciu k zákazníkom.
Niektoré druhy rýb nie je možné zaistiť v čerstvom stave. Dôvodom je príliš veľká vzdialenosť od pobrežia pri love na otvorenom mori alebo nemožnosť získať čerstvé ryby v dostatočnom množstve. Preto sa ryby spracovávajú a ihneď zamrazujú priamo na mori (tzv. seafrozen). Jedná sa predovšetkým o druhy rýb s krátkou lovnou sezónou.