Krásne nové obaly zelenín a ovocia Nowaco
Priamo z poľa
Mrazená zelenina a ovocie sú častokrát čerstvejšie ako čerstvé, pretože sa zberajú v plnej zrelosti. Úroda sa umyje, očistí, blanšíruje a šokovo zmrazí. Napríklad pri hrášku musí celý proces prebehnúť do štyroch hodín od zberu. Vďaka rýchlemu spracovaniu si zmrazená zelenina a ovocie zachovajú väčšinu vitamínov a minerálov.
Mráz je najšetrnější konzervant, preto sa k zelenine nepridávajú žiadne chemické konzervanty, stabilizátory ani farbivá. Zmrazené potraviny si zachovávajú svoju kvalitu po celý rok.
Prísna laboratórna kontrola
Laboratórium v opavskom Bidfoode, kde sa mrazené zeleniny a ovocie spracovávajú, kontroluje každú dodávku zeleniny a ovocia aj napriek tomu, že sa suroviny nakupujú od overených pestovateľov. Kontroluje sa veľkosť, farba a chuť. Testujú sa mikrobiologicky a na obsah škodlivých pesticídov. Do výrobkov Nowaco sa tak dostane len zelenina a ovocie splňujúce prísne kritériá.
V kuchyni bez práce
V kuchyni odpadá čas a energie na umývanie, čistenie a krájanie zeleniny. Pri čistení nedochádza ku strate hmotnosti, ktorá pri niektorých druhoch zeleniny dosahuje až 35 %.
Doporučená príprava
Zmrazenú zeleninu je vhodné pred tepelnou úpravou nechať povoliť, aby pripravovaný pokrm nebol vystavený veľkému teplotnému šoku, ktorý môže ovplyvniť výslednú chuť. Povolená zelenina sa väčšinou pridáva do pokrmov až ku koncu, aby sa nerozvarila a zachovala si farbu.
Väčšina zmrazeného ovocia sa pred tepelnou úpravou nerozmrazuje, aby z neho nevytieklo veľké množstvo šťavy. Naopak pre prípravou koláčov alebo zákuskov sa nechá rozmraziť a dôkladne odtiecť.
Aktuálny sortiment nájdete na mojBidfood.sk v kategórii:
Nowaco určuje nové trendy
Cieľom nových obalov je samozrejme zaujať na prvý pohľad moderným dizajnom a odlíšiť kvalitné výrobky Nowaco od konkurenčných. Zároveň musia čo najlepšie plniť svoju funkciu a preto sa k výrobe obalov používa prémiový materiál.