Hranolky na doma v nových obaloch
Všetky zemiakové výrobky Nowaco sa pripravujú z vybraných zemiakov vhodných odrôd a rastlinných olejov, ktoré majú najlepšie vlastnosti. Vyrábajú sa na ultramodených linkách neďaleko vyhlásených zemiakových oblastí v Belgicku, Česku, Nemecku, Poľsku alebo Holandsku. Tradičné české krokety Nowaco vyrába Bidfood Opava nepretržite od roku 1976.
Aktuálny sortiment nájdete na mojBidfood.sk pod značkou:
Alebo v kategórii:
Chrumkavá klasika
Na rýchlu prípravu vo fritéze alebo v oleji na panvici nedá väčšina ľudí dopustiť. Najobľúbenejšie hranolky v reze 10 x 10 mm v malom (450 g) ale aj vo väčšom (1 kg) balení sa hodia ako príloha či samostatne s dipom.
České krokety
Na výrobu krokiet sú v Opave za takmer 50 rokov experti. Výrobné linky sa modernizujú, ale zloženie zostáva rovnaké. Jednou odlišnosťou oproti pôvodnej receptúre je použitie sušených zemiakov namiesto čerstvých orezov z hranoliek, ktoré sa tu súbežne vyrábali v 70. rokoch. Stále populárne krokety mieria do obchodov v menšom (300 g) a väčšom (750 g) balení.
Americké zemiaky
Inú prílohu k mäsu si mnohí z nás ani nevedia predstaviť. Ponechaná šupka zabraňuje prílišnému vypečeniu zemiakov, ktoré si tak lepšie zachovajú svoju prirodzenú chuť a textúru. Americké zemiaky z Belgicka sú k dispozícii v 750 g balení.
Do rúry
Domácnosti často dávajú prednosť jednoduchšej príprave hranoliek v teplovzdušnej rúre, kde nemôže dôjsť ku zbytočnému nasiaknutiu olejom.
Po úspechu vlniek do rúry (750 g) sa k nim postupne pridali klasické hranolky (750 g) a tenké hranolky 7 x 7 mm (1 kg), pri ktorých vynikne chrumkavosť zemiakov.
Vedľa hranoliek sa v rúre môžu pripravovať taktiež americké zemiaky ochutené paprikou, cibuľou a cesnakom. Podobne ako ostatné zemiakové výrobky sú vhodné ako príloha ku grilovanému a pečenému mäsu či samostatne s dipom.