Gulášová revolúcia
Príprava
Chuťovo vyzretý, úplne hotový guláš stačí len zohriať na výdajnú teplotu cca 75 °C. Odporúča sa ohrev v konvektomate (režim para 95 °C) alebo vo vodnom kúpeli. So zvýšenou opatrnosťou, aby sa mäso nerozpadlo, je možné zohriať ho štandardne v hrnci. Krajnou možnosťou je mikrovlnka so zníženým výkonom na 350 až 500 W.
Guláš nie je potrebné zahusťovať alebo dochucovať. Môže sa podávať skutočne ihneď.
Servírovanie
Guláš skvele chutí s chrenom Efko, ktorý páli ako práve nastrúhaný a s čerstvým chlebom. Guláš je možné servírovať s ľubovoľnou prílohou:
- pečivo
- knedle
- spätzle
- cestoviny Coronet
- zemiakové placky NOWACO
Ako ozdoba poslúži čerstvá paprika, ostrá paprička, cibuľa, jemnejšia šalotka alebo petržlenová vňať či výrazný rozmarín.
Kalkulácia
Trojkilové balenie hovädzieho guláša sous-vide Banquet obsahuje 10 veľkých porcií (mäso rovnajúce sa 150 g mäsa v surovom stave a 0,2 l omáčky) alebo 15 malých porcií (mäso rovnajúce sa 100 g mäsa v surovom stave a 0,14 l omáčky).
K dispozícii na mojBidfood.sk:
- 709058 Hovädzí guláš Banquet sous-vide 1 x 3 kg
Varianty gulášov
Pomaly ťahaný hovädzí krk sa v opavskom Bidfoode pripravuje 9,5 h. Preto je guláš Banquet sous-vide sám o sebe taký vynikajúci. Pridaním rôznych ingrediencií sa môže ľahko premeniť na ďalšie, celkom iné originálne guláše:
- chilli paprika
- paprikové trio Bonduelle
- rajčinové sugo alebo pretlak dvojito koncentrovaný
- fazuľa, kukurica alebo hrášok
- kapusta
- huby
- klobása, párok alebo údené mäso
- kyslá uhorka, slanina a červené víno
- perníkové korenie a sušené slivky
- zemiaky
- smotana
Využitie
Hovädzí guláš Banquet sous-vide si vďaka mäkkému mäsu veľmi rýchlo obľúbili v inštitucionálnej gastronómii – v školách, nemocniciach či domovoch seniorov. Chvália si ho takisto hostia reštaurácií. Kvôli rýchlosti a bezprácnosti sa taktiež osvedčuje v bistrách, stánkoch a rôznych fast foodoch.