Extra hustý jogurt zatieni aj kyslú smotanu
13. 08. 2019
Najhustejší jogurt na trhu dodáva Bidfood pod vlastnou značkou Meliko. Tento gazdovský smotanový jogurt prekoná svojou hustotou grécke jogurty a kyslé smotany.
Smotanový (10 %) jogurt Meliko získava svoju výnimočnú chuť a hustotu tým, že zreje vo vedre pozvoľne dlhšiu dobu než ostatné jogurty. Vďaka štruktúre je z neho možné vykrojiť pevný kopček na ozdobenie raňajok, polievok, cestovín alebo dezertov. Gazdovský jogurt Meliko pritom nepúšťa nežiadúcu vodu.
K dispozícii na mojBidfood.sk:
Skvelo sa tak hodí nielen k bežnej konzumácii s ovocím alebo müsli, ale i do studenej kuchyne, k príprave zmrazených, studených i pečených dezertov alebo do smoothie. V horúcom období sa jogurt Meliko uplatní v studených polievkach ako je balkánsky tarator alebo do osviežujúcich šalátov a dipov.
Obľúbené sú napríklad grécke tzatziki. Na svoju slávu u nás možno čaká turecké haydari – dip z jogurtu, cesnaku, mäty, kôpru a citrónovej šťavy. Dipy je možné obohatiť napríklad strúhanou fetou alebo vlašskými orechmi.