Delikatesa z lesa
Labužníci vyhľadávajú divinu hneď z niekoľkých dôvodov. Prospieva zdraviu, obsahuje veľké množstvo vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a minerálnych látok – vápnika, železa, fosforu. Divina je zároveň výživná a ľahká, má charakteristickú vôňu, chuť a obsahuje malé množstvo tuku. Poznáte však jednotlivé časti týchto zvierat? Poďme sa na ne spoločne pozrieť:
Jelenie mäso
má pevnú a hrubo vláknitú štruktúru tmavočervenej až čiernohnedej farby. Vlastnosti a zafarbenie sa menia v závislosti na veku. Mäso zo starších zvierat má typickú aromatickejšiu vôňu diviny.
(Obdobie lovu: 1. 7. – 31. 1., zver do dvoch rokov veku povolené loviť celoročne.)
Srnčie mäso
sa vyznačuje červenohnedou farbou, jemnou štruktúrou svalových vláken a nízkym obsahom tuku. Spolu s mäsom z daniela sa jedná o najjemnejšie mäso z diviny. Pri starších kusoch si mäso zachováva svoju krehkosť a je chuťovo výraznejšie.
(Obdobie lovu: 1. 5. – 31. 12., zver do dvoch rokov veku je povolené loviť celoročne.)
Mäso z daniela
sa vyznačuje červenohnedou farbou, je krehké a jemne vláknité s nízkym obsahom
cholesterolu. Je ľahko stráviteľné a často býva prvou voľbou pri diétnych programoch či zažívacích problémoch. Má svoju špecifickú chuť, príjemnú vôňu a je vhodné na rôzne kulinárske úpravy.
(Obdobie lovu: 1. 7. – 31. 1., zver do dvoch rokov veku je povolené loviť celoročne.)
Divinové mäso kúpite na našom e-shope mojBidfood.sk
Mäso z muflóna
má tmavočervenú farbu, je jemne vláknité a optimálne prerastené tukom. Muflónie mäso je veľmi chutné, krehké a šťavnaté.
(Obdobie lovu: 1. 7. – 31. 3., zver do dvoch rokov veku je povolené loviť celoročne.)
Mäso z diviaka
je veľmi lahodné a šťavnaté, výraznej chuti a vône. Vyznačuje sa tmavočervenou farbou, jemnou štruktúrou s vyšším obsahom tuku. V porovnaní s bežným bravčovým mäsom je však pevnejšie, chudšie a výživnejšie.
(Obdobie lovu: 1. 1. – 31. 12.)
Mäso bažanta
je charakteristické nízkym obsahom tuku. Bažant má jemné a šťavnaté mäso, ale je veľmi náchylné k vysušeniu, preto sa odporúča prešpikovať ho pred prípravou alebo obaliť plátkami slaniny. Najchutnejšími časťami bažanta sú stehná a prsia. (Obdobie lovu: 16. 10. – 31. 1.)
Divinové mäso je prírodný produkt, bioprodukt s vysokou dietetickou, ekologickou, a ak je zver lovená podľa poľovníckeho práva, tak aj etickou hodnotou. Je jedným z najprirodzenejších pokrmov, ktorý je konzumovaný už po stáročia.