Čerstvé mäso Gurmet
Kvalitné čerstvé mäso pod značkou Gurmet distribuujeme do gastronomického trhu a vo forme malobalení aj do maloobchodných sietí. Mäso spracovávame vlastnými mäsiarmi pod stálym veterinárnym dozorom a skladujeme ho v moderných, klimatizovaných priestoroch, vrátane expedičných rámp.
Gurmet sa špecializuje na kuchynskú úpravu mäsa, t.j. jeho spracovanie a príprava vhodná pre gastronomické zariadenia. Objednané mäso je odblanené, zbavené tukového krytia a pripravené na priame kuchynské spracovanie podľa zákazníckej objednávky. Kuchynská úprava mäsa výrazne šetrí prácu a čas v kuchyni zákazníka. Výrobný závod na spracovanie mäsa v Kralupoch vznikol v roku 2003 s cieľom pripravovať čerstvé mäso presne podľa objednávok zákazníka.
Čerstvé mäso Gurmet z Bidfoodu sa vyznačuje jedinečnosťou, či už opracovaním v kuchynskej úprave, plátkovaním mäsa v presnej kalibrácii, mletím na moderných strojoch, ktoré mäso pri mletí ochladzujú, či plátkovaním mäsa s kosťou pomocou unikátnej technológie bez použitia pásových píl. Avšak Gurmet sú predovšetkým majstri mäsiari, ktorým každý deň prejde rukami viac ako 7 ton mäsa.
Úrovne spracovania
VÚ = výrobná úprava mäsa
Úroveň opracovania konkrétneho rezu mäsa daná základným delením suroviny pri búraní.
KÚ = kuchynská úprava
Anatomická úprava konkrétnych častí. Mäso je odblanené, zbavené tukového krytia, chrupaviek, krvných zrazenín apod. Gurmet sa špecializuje na kuchynskú úpravu, t.j. mäso je pripravené na priame kuchárske spracovanie.
Plátky
Na výrobu kalibrovaných porcií slúžia špecializované strojné zariadenie. Vďaka nemu sú plátky mäsa Gurmet pravidelne a presne kalibrované v hrúbke od 4 mm do 8 cm.
Objednať môžete online po prihlásení na mojBidfood.sk (noví zákazníci musia vyplniť registračný formulár) alebo volajte na Zákaznícke centrum tel. 032/ 774 28 50, 0912 058 150.
Balenie mäsa a mäsových výrobkov
Čerstvé mäso Gurmet sa balí vákuovo alebo do vaničiek s ochrannou atmosférou. Vákuovo balené mäso si maximálne zachováva čerstvosť, pretože je ihneď spracované, zavákuované a má dlhšiu dobu trvanlivosti. Vákuovo balené hovädzie mäso zreje po celú dobu skladovania. Mäso pri skladovaní neosychá, tzn. má nižšiu stratovosť. Ďalšou výhodou je vysoká úroveň hygieny. Na rozdiel od voľne uloženého mäsa neprichádza vákuovo balené mäso pri manipulácií do kontaktu s okolitými vplyvmi.