Čerstvé cestoviny Surgital
Existujú 3 základné pravidlá pre dobré čerstvé cestoviny a v spoločnosti Surgital ich všetky dodržiavajú:
- Múka z tvrdej pšenice. Na rozdiel od mäkkej pšenice má tvrdá pšenica vyšší obsah lepku, ktorý nielenže spôsobuje lepšiu elasticitu cestovín, ale aj to, že cestoviny sa pri varení nerozvárajú, čo je dôležitý faktor pre výrobok používaný v gastronómii.
- Používajú iba pasterizované čerstvé vajcia, najmenej 5 ks na 1 kg múky, čo dáva cestovinám krásnu sýtu žltú farbu.
- Cestoviny Surgital sú vyrábané pod prísnym dohľadom majstrov cestovinárov, ktorí dôsledne monitorujú výrobný proces a upravujú ho podľa aktuálnych klimatických podmienok.
Výsledné cestoviny majú vysoký návar pri krátkom čase varenia (odolávajú pritom nechcenému prevareniu). Uvarené cestoviny na sebe vďaka poréznosti udržia veľa omáčky.
Náklady pod kontrolou
Popri úspore času je obrovskou výhodou mrazených cestovín Surgital dokonalá kontrola nákladov. Pri každom type cestovín je uvedená hmotnosť kusu alebo hniezda, odporúčaná hmotnosť na jednu porciu, čas varenia a návar. Každý si jednoducho spočíta náklady na porciu. Kuchár potom jednoducho odoberie z mraziaku presne toľko, koľko potrebuje uvariť. Cestoviny sa pred varením nemusia rozmrazovať, iba pláty na lasagne sa nechajú pred spracovaním trochu povoliť.
Aktuálny sortiment nájdete na mojBidfood.sk pod značkou:
Malovýroba vo veľkom
V roku 1980 začali manželia Romana Tamburini a Edoardo Bacchini s výrobou cestovín v garáži. Rozvážali ich malým Fiatom. Postupne vymysleli stroje napodobňujúce ručnú výrobu. Stroje napríklad z cesta vykrajujú porcie cesta rôznej veľkosti, z ktorých vznikajú rôzne veľké plnené cestoviny.
Vďaka dopytu po čerstvých cestovinách sa firma veľmi rýchlo rozrástla. Jedným z najzásadnejších rozhodnutí bolo pristúpenie k šetrnému zmrazovaniu cestovín. IQF (individually quick frozen) – individuálne šokové zmrazenie je najlepším spôsobom pre uchovanie čerstvých cestovín.
Jednoducho talianske
V Surgitale na cesto i do náplní dodnes používajú iba talianske kvalitné nespracované suroviny a dodržiavajú pôvodné receptúry. Sami pripravujú náplne z čerstvého špenátu či celých 38 kg bochníkov parmezánu. Cestoviny farbia len prírodnými produktmi, napr. rajčinami a špenátom. Používajú vajcia od sliepok z voľných výbehov a často lokálne DOP alebo IGP produkty.