Chuť pravých talianskych údenín si zamilujete!
725924 Coppa di Parma cca 0,8 kg
726050 Juhotirolská sušená šunka cca 2 kg
725928 Soppressa veneta talianska saláma cca 2,7 kg
726045 Sušená šunka 1/4 MEC cca 1,2 kg
725920 Mortadella talianska cca 2 kg
726014 Pancetta rolovaná cca 2 kg
Coppa di Parma
Vyrába sa z bravčového mäsa (krk a ramená) s pridaním byliniek, soli a korenia. Toto zloženie sa líši podľa regiónu výroby a použitého postupu. Táto gurmánska pochúťka sa krája na tenké plátky, kde vynikne aj jej štruktúra. Servíruje sa ako predkrm, do sendvičov, na pizzu a na Panini.
Juhotirolská sušená šunka
Vyrobená z bravčového mäsa, zo zadného stehna. Natenko nakrájané plátky sa môžu podávať s chrenom, kyslou uhorkou a tmavým chlebom. Pridať ho môžeme do cestovín, rizota, na pizzu, do šalátov a pod.
Soppressa veneta talianska saláma
Sopressa je talianska saláma valcovitého tvaru, vyrobená z bravčového mäsa, masti, soli a korenia. Skladuje sa zavesená v chladnom, tmavom a suchom mieste. Vyrába sa v dvoch prevedeniach: ,,dolce,, - sladká a ,,con agloi,, - s príchuťou cesnaku. Je to typický produkt oblasti Veneto v severnom Taliansku. Má korenistú vôňu. Podáva sa nakrájaná na tenké plátky ako predjedlo alebo na hrubé kúsky ako prísada do jedál.
Sušená šunka MEC
Táto talianska sedliacka šunka má dobu dozrievania najmenej 9 mesiacov a je vyrobená podľa prastarých tradičných postupov. Pôvod ošípaných je mimo Talianska. Jej mäso je veľmi jemné a preto je dobrou alternatívou pre parmskú šunku. Je vhodná na studené predkrmy a pizzu.
Mortadella talianska
Mortadella je druh Talianskej salámy z jemného bravčového, tepelne spracovaného mäsa. Starostlivo vybrané kúsky ( slanina, šunka, bôčik ) sú rozdrvené na veľmi jemnú hmotu. Obsahuje cca 15 % bravčovej masti vo forme malých kociek, ktorá jej dáva typickú štruktúru. Má široké spektrum použitia. Aby vynikla jej bohatá chuť, podáva sa pri izbovej teplote.
Pancetta rolovaná
Pancetta je talianska slanina. Je to bravčové mäso z bôčika, ochutené soľou, korením, cesnakom, bylinkami. Pancetta sa vyrába buď zrolovaná do rolky alebo rovná. Chuť je jemná a delikátna. Môže sa krájať priamo na kocky a pridať do pokrmov pre ochutenie alebo sa servíruje ako predkrm.