Morské a sladkovodné ryby Nowaco v novom
Sladkovodné ryby na gril aj bez kostí
Ryby z vôd horských potokov, jazier či certifikovaných chovných rybníkov majú spoločnú nadštandardnú kvalitu Nowaco.
Pstruhy z horskej farmy, kde neustále prúdi chladná voda, vynikajú skvelou chuťou a pevným mäsom. Pitvaní pstruhovia a filety s kožou sa hodia ku všetkým úpravám na gril.
Veľkou výhodou filiet z tilápie alebo pangasiusa je, že sú bez kostí. Obe ryby majú krehké mäso. Výborne sa hodia na zapekanie, do rybacích polievok a na vysmážanie. Pangasius nemá typickú rybaciu chuť, preto si ho obľúbili aj ľudia, ktorí bežne ryby nejedia.
Pri počítaní porcií je potrebné prihliadnuť k ochrannej glazúre. Filety sa po spracovaní pokropia tenkou vrstvou pitnej vody, ktorá vytvára jemnú ľadovú škrupinu. Vďaka nej filety počas skladovania nevysychajú, neoxidujú a nestrácajú chuť.
Certifikácia ASC
Na baleniach sa objavuje logo Aquaculture Stewardship Council. Certifikácia ASC garantuje ekologicky šetrný a spoločensky zodpovedný chov rýb. Napríklad u pangasiusa to okrem iného znamená, že ryby pochádzajú z chovov o rozlohe nad 500 m², kde majú ryby dostatočný životný priestor.
Ryby z voľného mora a oceánov
Z morí okolo Britských ostrovov sa lovia tie najlepšie makrely. Chladnejšie vody im prospievajú a vyšší obsah tuku dodáva ich mäsu skvelú chuť. Ideálna úprava je na grile. Naviac makrely prirodzene obsahujú vysoký podiel Omega-3 mastných kyselín.
Filety ostriežika sú bez kostí a majú jemnú červenú kožu, ktorá dodáva filetám príťažlivý vzhľad. Pevné lahodné mäso má jemnú krevetovú arómu. Hodí sa na gril, vysmážanie alebo pečenie. Ostriežik sa loví v severných častiach Atlantiku.
Z voľného mora pochádza aj losos gorbuša, ktorý nemá na rozdiel od farmovaných nórskych lososov tak tučné mäso. Jeho filety s kožou sú vhodné k duseniu, vysmážaniu, grilovaniu alebo pečeniu.
Najobľúbenejšie Nowaco filety z Aljašky a verzia s kožou vhodná na gril pochádza z moskej šťuky kanadskej alebo hejka, resp. hoki patagónskeho. Filety z týchto dravých rýb nemajú typickú rybaciu chuť, preto si ich obľúbili aj ľudia, ktorí ryby nevyhľadávajú. Filety majú krehké šťavnaté mäso a jemnú chuť. Vhodné sú na všetky kulinárske úpravy.
Aktuálny sortiment nájdete na mojBidfood.sk pod značkou:
alebo v kategórii: