Syry na gril
Camemberty a hermelíny
Najznámejšie syry na grilovanie nie je potrebné nijak zvlášť predstavovať. Zo syrov s bielou ušľachtilou plesňou na povrchu sú k tepelnej úprave vhodné camemberty Meliko (kus 100 alebo 120 g), voľne ložený hermelín alebo už ochutený Sedlčanský hermelín na gril. Ten má paprikové korenie schované pod bielou plesňou, takže pri grilovaní sa korenie nepripaľuje ani neopadáva. Servírovať sa môže s praženými orechmi, bylinkovým pestom, grilovanou a čerstvou zeleninou, s horúcim ovocím či sladkými omáčkami.
Aktuálny sortiment nájdete na mojBidfood.sk v kategórii:
Pološtiepok Liptov
Umenie syrárskych majstrov z liptovského regiónu, mlieko z horských oblastí a syr sú tajomstvom kvality tohto prírodného pareného syra. Pološtiepok sa údi na bukovom dreve, ktoré dodáva tejto slovenskej lahôdke nezameniteľnú chuť. Po ugrilovaní alebo rozpečení je pološtiepok úžasný so slivkovou či brusnicovou omáčkou.
K dispozícii na mojBidfood.sk:
- 702378 Liptovský pološtiepok na gril 10 x 60 g
Cyperský národný syr Halloumi
Prírodný syr Halloumi pripravujú na Cypre zo zmesi kozieho, ovčieho a kravského mlieka. Jeho syrovina sa pred formovaním dohrieva, takže sa na rozdiel od iných syrov počas tepelnej úpravy nerozteká a drží tvar aj priamo na rošte. Tento biely syr sa po vybratí zo slaného nálevu dochutí mätou a potom zabalí. Exspiráciu má až jeden a pol roka.
Halloumi skvele chutí v šalátoch, v zeleninových aj v mäsových špízoch alebo ako súčasť gratinovaných pokrmov. Či už studený alebo grilovaný je Halloumi skvelý v kombinácii s ovocnými omáčkami alebo medu a so sladkými tónmi čerstvého ovocia, napríklad s melónom alebo figami. Neprekonateľná je aj jednoduchá kombinácia grilovaného vŕzgajúceho Halloumi s olivovým olejom a bylinkami.
Bidfood ponúka klasické Halloumi v štvrťkilovom bločku aj okrúhle plátky, ktoré sú vynikajúcou bezmäsitou alternatívou mäsa do burgerov.
Aktuálny sortiment nájdete na mojBidfood.sk v kategórii:
Kozie syry z Holandska
Najpredávanejší kozí syr je ten s bielou plesňou. Kto túto pochúťku pod značkou Bettine objavil, zostáva jej verný. Stačí odkrojiť plátok, opiecť na panvici alebo grile dozlatista a servírovať. Skvele sa hodí k zemitej chuti repy alebo orechov, do šalátov i k ovocným chutiam. Zdobiť sa môže jedlými kvetmi a podávať s horčicovo-medovou zálievkou.
Aktuálny sortiment nájdete na mojBidfood.sk pod značkou: