Téma # oleje

Hoci klasický slnečnicový olej nie je vhodný na vyprážanie a fritovanie, domácnosti ho tak väčšinou používajú. Existuje však aj slnečnicový Hoso olej Coronet Exclusive s bodom zadymenia až 230° C, ktorý sa výborne uplatní aj na smaženie a ľahké fritovanie.
Každý rafinovaný rastlinný olej v niečom vyniká a pre každý účel sa najlepšie hodí iný. Viete napríklad, prečo nepoužívať na prípravu majonézy slnečnicový olej? A ktorý fritovací olej alebo tuk neprenáša chute a pachy medzi fritovanými pokrmami?
Potenciálne rakovinotvorný akrylamid vzniká pri vysmážaní hranolčekov alebo pečení pečiva. Od 11. apríla 2018 vstúpilo do platnosti Nariadenie komisie EU 2158/2017, vďaka ktorému by sa obsah akrylamidu mal znižovať. Zákazníci Bidfoodu sa novej legislatívy nemusia obávať.