Téma # mäso

Sous-vide je šetrná príprava pokrmov s dôrazom na kvalitu. Výrobe mäsa sous-vide pod značkou Banquet sa spoločnosť Bidfood Opava venuje už od roku 2012. Ide o modernú metódu prípravy pokrmov, ktorá využíva iba základné suroviny a zaobíde sa bez zbytočných prísad. Výsledkom je chutné, šťavnaté mäso v konzistentnej a prémiovej kvalite.
Prekvapte svojich hostí krehkými, šťavnatými bravčovými steakmi intenzívnej chuti. Bravčové karé a krkovica v steakovej kvalite pochádza z plemena ošípaných Duroc. Majú mramorovanie a pevnú štruktúru podobne ako hovädzie steakové mäso.
Vynikajúca chuť jahňacieho mäsa má svoje miesto v takmer každej svetovej kuchyni. Medzi hlavné dôvody, prečo jahňacie z Bidfoodu zaradiť častejšie do nášho jedálnička, patrí ekologický chov na najčistejších miestach planéty a prospešnosť pre naše zdravie. Navyše oproti baraniemu nevonia jahňacie mäso tak výrazne a je tak prijateľné aj pre deti.
Dobre vyzreté mäso je krehké, šťavnaté a bohaté na živiny. Má ich dokonca viac, ako mäso čerstvé. „Zrenie mäsa je zložitá disciplína a musíte počas nej strážiť veľa vecí. Pozor si musíte dať aj na baktérie,“ hovorí Andrea Serraino, odborník na potraviny živočíšneho pôvodu.
Divina značky Petron je dostupná celoročne. S rastúcim trendom grilovania tak už dávno nie je iba sezónnou záležitosťou.
Úspory áno, ale nesmú byť na úkor kvality surovín a výsledných pokrmov. Tepelné úpravy mäsa trvajú hodiny a stoja kilowatthodiny energie. Riešenie môže byť plne tepelne opracované mäso sous-vide Banquet. Nutrične optimálny výrobok stačí ohriať pri nízkej teplote niekoľko minút.
Pod značkou Gurmet spracovávame a vyrábame čerstvé mäsové výrobky tej najvyššej kvality. Okrem čerstvého mäsa v kuchynskej úprave, vďaka ktorej kuchári ušetria čas, si veľkú obľubu získali mleté mäsá či vynikajúce grilovacie klobásy Chipolata a Marquez.
Voňavé kaiserky a bagetky, čerstvé lístkové pečivo a minipečivo. Každý si zo širokého sortimentu mrazeného pečiva môže zostaviť dokonalú ponuku pre svojich zákazníkov. Značka BAGETIER zastrešuje výrobu a distribúciu širokého sortimentu pečiva.
Prevratná novinka – hovädzí guláš sous-vide Banquet – celkom mení možnosti prípravy gulášov. Pomaly ťahaný hovädzí krk s omáčkou stačí len zohriať. Mäso je pritom dokonale mäkké. Prípadným doplnením ďalších ingrediencií je možné vytvoriť vlastnú originálnu verziu guláša.