Téma # Bidfood Opava: jedlá

Nová obaľovacia linka pozostáva zo 16 samostatných strojov od tvarovača cez obaľovaciu sekciu s mokrými a suchými zmesami až po fritovacie a zmrazovacie tunely. Možno na nej vyrábať obaľovaný predsmažený syr, ale aj zemiakové krokety alebo pečeňové knedličky.
Malý sprievodca našimi zemiakovými výrobkami Nowaco, Marquise a Chef´s Excellence predstavuje prémiové hranolčeky, krokety či americké zemiaky. Väčšina z nich pochádza z ultramoderných výrobných liniek v Belgicku, tradičné krokety z vlastnej opavskej výroby.
Bidfood v Opave nadväzuje na tradíciu výroby mrazených hotových jedál, ktorá sa v tunajších mraziarňach rozbiehala od polovice 60. rokov. Dodnes sa tu podľa pôvodnej receptúry z roku 1976 vyrábajú krokety Nowaco.
V Opave nadväzujeme na tradíciu tamojších mraziarní siahajúcou do 50. rokov 20. storočia. Niektoré produkty tu vyrábame podľa pôvodných receptúr dodnes, avšak v moderných prevádzkach spĺňajúcich povinné i dobrovoľné normy. V súčasnosti sme najväčším výrobcom zmrzlín na území Českej a Slovenskej republiky, významným výrobcom mrazených jedál či mäsa sous-vide.