Morské špeciality
Krevety sa prirodzene vyskytujú v Tichom a Indickom oceáne. Majú nízky obsah tuku, vysoký obsah bielkovín a Omega-3 mastných kyselín. Taktiež obsahujú vitamín B12, jód a ďalšie prospešné látky.
Krevety majú aj veľmi široké využitie v kuchyni. Môžeme z nich pripraviť veľké množstvo pokrmov. Ich príprava nie je zložitá. Môžeme ich grilovať, restovať, dusiť či piecť. Tepelná úprava trvá iba niekoľko minút v závislosti na veľkosti kreviet. Najlepšie sa kombinujú s cesnakom, bylinkami, citrónom alebo ázijským korením(zázvor, čili, koriander, kari...). Surové krevety majú šedú farbu a po tepelnej úprave sčervenajú vďaka látke astaxanthin (karotenoid).
Delenie kreviet
Krevety delíme do niekoľkých kategórií:
Black Tiger
- krevety majú pevnejšie mäso (rastú pomalšie) ako Vannamei, no chuťovo sú takmer identické
- majú tmavšiu farbu a na chrbte čierne pruhy
Vannamei
- majú svetlo šedú farbu, sú o niečo lacnejšie
- lacnejšie, jednoduchšie farmovanie
- menšie ako tigrie krevety
Koktejlové
- ide o najmenší druh kreviet
- veľmi široké využitie
Krevety nájdete aj v našom e-shope mojBidfood.sk:
- 175 190 Krevety tigrie – chvosty 26/30 1 x 1 kg
- 175 327 Krevety vannamei – chvosty 16/20 1 x 1kg
- 175 110 Krevety koktejlové 100/200 1 x 1kg
Označovanie kreviet
Na baleniach kreviet sa môžete stretnúť s číselným označením. Tento údaj nás informuje, že čím menšie číslo pri krevete, tým sú krevety väčšie. Pri celých krevetách označuje číslo počet kusov do kila, napríklad 16/20 znamená, že v kilograme je 16 – 20 ks celých kreviet. Pri chvostoch z kreviet označuje číslo počet kusov v britskej libre (454 g), napríklad 16/20 znamená, že v jednej libre je 16 – 20 ks chvostíkov.
Ak sme vám spravili chuť a radi by ste si krevety objednali, neváhajte navštíviť náš e-shop mojbidfood.sk.