Kimchi a Kimjang
Na doplnenie vitamínov a posilnenie imunity v jesennom období sú ideálne kvasené potraviny. Pýtate sa prečo? Prinášame vám hneď niekoľko dôvodov:
- sú skvelý zdroj vitamínov, vlákniny a priateľských probiotických baktérií – podporujú fyzické aj psychické zdravie človeka
- vitamínová bomba – posilňujú imunitu, zvyšujú odolnosť proti chorobám a prechladnutiu
- majú nízku energetickú hodnotu – sú skvelým spoločníkom pri chudnutí
- majú antivírusové, antikarcinogénne a antioxidačné vlastnosti
Jednou z takýchto potravín je Kimchi. Kórejský zázrak plný vitamínov a probiotík. Je to prirodzene fermentovaný probiotický šalát z čínskej kapusty a ďalších surovín, ktorý priaznivo ovplyvňuje naše zdravie. Považuje sa aj za kórejskú národnú pochúťku. Ročne ho skonzumujú až 27 kg na osobu. Zároveň podľa časopisu Health patrí Kimchi medzi 10 najzdravších potravín sveta. Má ozaj široké využitie(inšpirácie nájdete vo fotogalérii).
„Štúdie ukazujú, že Kimchi účinne potláča vírusové infekcie a dokonca naznačujú i možnú účinnosť Kimchi ako potencionálneho bojovníka proti rakovine.“ (Machala, 2015)
- 100 % prírodný, český produkt
- Nepasterizovaný, živý produkt
- Obsahuje probiotiká Lactobacily min. 107 KTJ/g
- Bez konzervačných látok a farbív, bez lepku a laktózy
- S nízkou energetickou hodnotou
- Vhodné pre vegánov aj vegetariánov
Čo je to Kimjang?
Kimjang je veľká kultúrna udalosť, ktorá sa odohráva na neskorú jeseň a zimu. Cieľom je stretnutie rodín a komunity so zámerom zabezpečiť čo najväčšie množstvo Kimchi pre každého na celú zimu. V roku 2013 UNESCO uznalo túto kultúrnu udalosť za nehmotné kultúrne dedičstvo a považuje sa tiež za veľkú súčasť kórejskej kultúry.
Kimchi si zakúpite aj v našom e-shope mojBidfood.sk
Kimchi je skvelá pochúťka len tak, samostatne, alebo aj ako príloha k hlavnému jedlu. Môžete ho taktiež pridať do burgerov, ku grilovanému mäsu, do bagiet či polievok. Kórejci ho konzumujú najčastejšie s ryžou už cez 2000 rokov. V Soule sa dokonca nachádza aj jediné múzeum Kimchi na svete. Nájdete v ňom rôzne druhy Kimchi a zároveň sa dozviete viac o priebehu Kimjang.