Veggie Challenge - január bez živočíšnych produktov.

Výrobcovia potravín a reštaurácie reagujú na záujem o vegánske potraviny.
Stále častejšie sa stáva, že si hosť v reštaurácii namiesto tradičného rezňa so zemiakmi praje vegetariánske alebo vegánske menu.
Nestlé Professional sleduje tento silnejúci trend a chce ho podporiť a pomôcť pre svojich zákazníkov, osloviť nový segment hostí. Výzvy „Veganuary“, teda januára bez živočíšnych produktov, sa každý rok zúčastňuje stále viac zákazníkov. Tento rok ho podporí kampaň Veggie Challenge, ktorú pripravil ProVeg v spolupráci s Garden Gourmet.
Všetky prieskumy stravovacích návykov ukazujú jasný trend v ochote zmeniť jedálniček. Či už kvôli zdraviu, ochrane životného prostredia alebo z dôvodu záujmu o podmienky chovu zvierat vo veľkochovoch. Počet ľudí, ktorí vymenili mäsové produkty za ich obdobu vyrobenú z rastlinných surovín, významne rastie.

Značka Garden Gourmet bola označená ako najdôveryhodnejšia značka v kategórii vegetariánskych a vegánskych potravín. Je lídrom na našom trhu. Dôvodom je kvalitná surovina a spracovanie, autentická chuť a zaujímavý sortiment. Všetkým gastronomickým prevádzkam výrobca poskytuje inšpiráciu na prípravu pokrmov a poradenský servis prostredníctvom odborných konzultantov.
Vďaka bohatej ponuke rastlinných alternatív môže kuchár ľahko a veľmi vierohodne nahradiť mäso v receptoch, ktoré sú jeho hosťom dobre známe. Tí si tak ľahko predstavia, čo môžu od pokrmu očakávať a budú ho chcieť ochutnať.
Veggie Challenge nenechá nič na náhodu. Všetky prevádzky, ktoré sa budú chcieť zúčastniť, sa môžu registrovať na NESTLE-AKCII a získajú marketingovú podporu od Nestlé Professional. Hosť, ktorý je flexitarián alebo vegán, veľmi často a márne hľadá svoju reštauráciu. To chce Veggie Challenge zmeniť.
Gastronomické zariadenia každého druhu sú pomerne dlho vystavené záťažovej skúške, ktorú si nikto predtým nedokázal predstaviť. Rovnako ako fakt, že burger alebo klobása môžu byť vyrobené z rastlín. Jeden rozdiel tu ale je – epidémia skončí, zatiaľ čo trend vegánstva má budúcnosť.
